Istuin, jolla istuin

 Kurssin ensimmäisten tuntien ohjelmaa:

17.8. oli ensimmäinen kolmoistunti, jolloin kävimme tutustumassa Maakuntamuseon Muodosta moneksi -näyttelyyn sekä Soile Yli-Mäyryn maalauksiin ja lasiveistoksiin. Muotoilunäyttelyssä piti muistaa katsoa myös video "Mitä teen kun en suunnittele tuolia?"

24.8. aloitimme tekemään kollaasia istuimista. Lehdistä piti kerätä erilaisia tuoleja, sommitella ne haluamallaan tavalla A3-paperille ja kirjoittaa kullekin tuolille yhden tai kahden sanan luonnehdinta, esim. "kulmikas ja villi", asiallinen ja lämmin...

28.-29.8. olimme Helsingissä koko koulun kulttuurimatkalla. Ensimmäisenä päivänä käytiin Ateneumissa Helene Schjerfbeckin näyttelyssä ja illalla Ryhmäteatterin kesänäytöstä katsomassa Suomenlinnassa. Ohjelmassa oli Peter Pan. Teatterissa oli muovi-istuimet. Yövyimme stadikan retkeilymajoituksessa. Kolme naisopettajaa oli sijoitettu pieneen huoneeseen, jossa oli vain kaksi puista pehmustettua tuolia. Kolmas sai istua sängyllä.

Toisena päivänä toisen vuosikurssin kuviksen ryhmät tutustuivat Design-museon näyttelyihin ja Paviljonkiin. Design-museossa meille pitivät luennon trash-designista Isa Kukkapuro-Enbom ja Henrik Enbom. Istu alas! -työpajassa tutkittiin istuimia ja istuinsuunnittelua. Entinen taidelukiolainen Hanna Kapanen toimii Design-museossa museolehtorina. Hän oli järjestänyt meille hyvän ohjelman. http://www.designmuseum.fi/31.8. kollaasia jatkettiin valmiiksi (Mervi-ope oli kipeänä, ja tunti meni ilman sijaista)

7.9. katsottiin valmiit kollaasit ja keskusteltiin niistä. Teeiltavalmistelut aiheuttivat pientä vajetta tunnille. Mervi oli nyt uudestaan kipeänä, mutta yritti kuitenkin olla mukana tunnilla.

14.9. Valokuvaustehtävä: kuvaa kavereitasi istumassa erilaisissa istuimissa (istuimet poistetaan kuvista myöhemmin photoshopissa). Muista valot ja rajaukset!
Kolmannella tunnilla pidettiin yhteistunti Mikko Seppäsen musiikin improvisaatiokurssin kanssa. Kokeiltiin, millaisia ääniä luokan tuoleista lähtee ja yritimme saada niistä äänistä jotain rytmiäkin aikaan. Viimeisen harjoituksen tavoitteena oli saada aikaan nopeutuva sateen ropina.