perjantai 21. syyskuuta 2012

Istumalla oppii

Tänään harjoiteltiin aluksi tätä blogia. Sovimme, että blogin taustakuva vaihtuu kerran viikossa. Kukin opiskelija kaivaa varastoistaan hyvän itse ottamansa kuvan, muokkaa sen kevyempään jpg-muotoon ja tuo sen edellisen taustakuvan tilalle (poista ensin vanha kuva ja lataa sitten uusi). Kuvan vaihtaminen tapahtuu Ulkoasu -> mallit-osiossa. Ensimmäinen kuva on Mervin Helsingin matkalla ottama. Se on Suomenlinnan lautalta valopiirrostyyliin kuvattu kauppatorinäkymä.

Sitten ladattiin aiemmin tehdyt istuinkollaasit, jotka ovat nyt nähtävillä Kuvat-sivulla.

Suunniteltiin myös tulevaa multimediatyötä. Rajattiin, että jokainen tekee ornamenttiin/geometriseen kuvioon istumisasennoista kuvion (animoidun kuvion?). Jokaisen osion väliin tulee jotain eri osia yhdistävää elementtiä, sitä ei ole vielä lopullisesti päätetty.

Lopputunnista jokainen etsi kuumeisesti sopivaa kuvaa, joka irrotetaan taustastaan. Tätä irrotettua "istujaa" sitten sijoitetaan valittuun kuvioon. Kuviota voidaan animoida myöhemmin. Ensi viikon tunnit menee istujahahmon ja kuvion työstämisessä. Jos tarvitsee valokuvata lisää, niin sekin on ensi viikon asia.

Mervi on virkavapaalla 24.9.-7.10. Vapaan jälkeen paneudutaan Omuten Linnan kummitus II:n grafiikoiden tekoon: juliste, käsiohjelma, pääsylippu, lehti-ilmoitus. Jokainen sai jo paperisen käsikirjoituksen oopperaan, niin pääsee vähän tutustumaan aiheeseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti